Magazines en brochures ontwikkelen voor de iPad

Met de lancering van de eerste interactieve pilot-magazines hebben we de aanloopfase achter ons gelaten. Nu zijn we in volle vaart verdergegaan met het realiseren van iPad magazines.

Het gaat hier niet om een interactieve PDF van de print-editie, maar specifiek om magazines die worden ontwikkeld voor het gebruik op een iPad van Apple. Hiermee worden alle interactieve mogelijkheden van video, 360º rotatie en audio optimaal benut.

Digitaal publiceren

Dat digitaal publiceren de toekomst heeft is zeker! Het heeft veel voordelen in vergelijking met een papieren publicatie. De iPad van Apple is de meest bekende tablet, waarmee interactieve publicaties bekeken kunnen worden. De iPad kan PDF documenten tonen, al is dit met beperkte ondersteuning voor de interactieve onderdelen. Hierdoor ontst aat er een gebrekkige User Interface (grafische gebruikersomgeving) en is de User experience (de wijze waarop de klant de publicatie ervaart) verre van optimaal.

Specifiek voor iPad

Door de publicatie specifiek te ontwikkelen voor de iPad zijn er talrijke interactieve oplossingen mogelijk. De publicatie zal een App (of onderdeel van een App) zijn die samen met de App Store van Apple een combinatie is die zich eerder al heeft bewezen met de iPhone.

Interactief inzicht

Voor vormgevers is het vooral een nieuwe manier van denken (dynamisch publiceren) die aangeleerd moet worden. Wij werken dan ook met projectteams, waarin zowel offline als online disciplines vertegenwoordigd zijn.

Huidige situatie

Nadelen zijn er ook: door het gebrek aan standaarden is nog niets zeker. Denk aan beeldscherm verhouding, resolutie en het wel of niet ondersteunen van Flash-content. Elke tablet die op dit moment op de markt komt heeft andere features en daarmee ook andere mogelijkheden.

Laat een reactie achter