Conversie optimalisatie: Google helpt een handje

Conversie optimalisatie voor optimale sales

Hoe beweeg ik mijn websitebezoekers om mijn nieuwe catalogus aan te vragen of mijn contactformulier in te vullen voor een adviesafspraak? Daar bestaan beproefde technieken voor. Maar er zijn altijd meer wegen die naar Rome leiden. Conversie optimalisatie begint dan ook met testen. Het doel ligt voor de hand: het versterken van de prikkels tot actie en het vergroten van de kans op een succesvolle online transactie.

Google helpt een handje

Google Analytics maakt het conversiepercentage van jouw website transparant. Met andere woorden: je kunt op de voet volgen hoeveel bezoekers gehoor geven aan jouw oproep. Blijft het aantal verstuurde contactformulieren of online geplaatste bestellingen achter bij de marketingdoelstellingen? Dan nemen wij de uitdaging om het conversiepercentage te verbeteren graag aan. Onze dagelijkse praktijk levert altijd waardevolle tips voor website optimalisatie. Die delen we graag.

Om te achterhalen of ze werken, zetten we twee beproefde testinstrumenten in: Google Website Optimizer en Visual Website Optimizer. We werken altijd vanuit een hypothese, gevoed door ervaring en ‘fingerspitzengefühl’. We brengen websitebezoekers naar webpagina’s met verschillende varianten die betrekking kunnen hebben op kleur, afbeeldingen, kopregels, buttonteksten, tot en met de afmetingen van het contactformulier. In korte tijd is duidelijk wat de winnende variant wordt. Dat wordt jouw webpagina. En daarmee is de voorwaarde voor een betere online conversie ingevuld.

Direct aan de slag met conversie optimalisatie?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van conversie en optimalisatie. Als adviseur en meedenker of voor begeleiding op projectbasis. Van strategisch advies tot (online) activatie. Mail of bel direct: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter