Content sharing via het CMCG share platform

Hoe share je al die content?

Binnen de contentstrategie bepaal je de supply (productie) en distributie. Dat kan al oplopen tot gigabytes aan digitale informatie. Combineer dat met de informatie die elders wordt aangeboden en relevant is voor jouw merk en het overzicht is zoek. Wij hebben voor content beheer en sharing een unieke oplossing bedacht: het CrossmediaContent Share Platform. Een zogenaamde ‘content curation’ platform waar je jouw informatie kunt beheren, verrijken met content van derden en ook nog eens gemakkelijk kunt laten ‘sharen’ door wie je toegang geeft tot het platform.

Het CMCG CrossmediaContent share platform

Het CrossmediaContent Share Platform biedt je een eigen webomgeving contentbeheer. Hierin kun je zelf jouw documenten (audio, video, foto’s, teksten etc.) uploaden, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid voor het plaatsen van zogenaamde RSS Feeds of XML Feeds. Dat kunnen ‘feeds’ zijn vanuit jouw eigen organisatie of netwerk, maar ook van, voor jouw merk, relevante media. Denk hierbij aan de feeds van vakbladen of blogs, nieuws van leveranciers of news feeds van Google. Binnen het platform is ook ruimte voor de laatste updates van berichten vanuit jouw eigen social media accounts.

Sharing vanuit een centraal platform

Het CrossmediaContent Share Platform biedt in één overzicht alle informatie passend bij jouw merk. Persberichten, nieuwsfeiten, de laatste social media updates, foto’s op Flickr, video’s op Youtube en ga zo maar door. Een bezoeker hoeft nooit meer te zoeken naar informatie. Met één klik word je doorgestuurd naar het kanaal waar de informatie te vinden is. Vanuit de, op de pagina, vermelde verwijzingen (URL’s) kan hij/zij de informatie ook printen, doorsturen of sharen via één van de tientallen social media platforms die worden getoond. En dan ontstaat het bekende sneeuwbal effect. Van één share naar honderden shares.

Custom made voor ieder merk

Je kunt het CrossmediaContent Share Platform inzetten vanuit onze eigen (beveiligde) servers, maar we kunnen het ook binnen de eigen online infrastructuur borgen. Dat kan ‘open’ binnen jouw website zodat iedereen er toegang toe krijgt, of op het intranet achter een beveiligde login. Optioneel kunnen we jouw Share Platform voorzien van jouw eigen huisstijl. Om het ‘sharen’ te bevorderen kunnen we er nog een ‘wedstrijd element’ aan toevoegen. Wie de meeste ‘shares’ spaart, maakt kans op mooie prijzen.

Medewerkers als co-workers

Het CrossmediaContent Share Platform is geschikt voor bedrijven, webshops, overheden en instellingen die veel informatie voorhanden hebben en voor de distributie van deze informatie afhankelijk zijn van derden. Dat kunnen medewerkers, vestigingen en partners in de distributiekolom zijn, maar ook overheden zoals gemeentes en provincies die bergen informatiestromen moeten ontsluiten.

Direct aan de slag met Content Sharing?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van content marketing en content sharing. Als adviseur en meedenker of voor begeleiding op projectbasis. Van strategisch advies tot (online) activatie. Mail of bel direct: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter