Content management systems: welke moet je kiezen?

Van eigen CMS naar open source

Met Content Management Systems (CMS) kun je als eigenaar van een website eenvoudig zelf de belangrijkste onderdelen van je website beheren. De laatste jaren is het een trend om van al dan niet Open Source systemen te gebruiken, zoals Magento en WordPress. Een grote groep ontwikkelaars onderhoudt deze systemen wereldwijd. Door het brede gebruik ontstaat er ook veel support en worden veel plugins ontwikkeld voor zaken waar je anders het wiel opnieuw zou moeten uitvinden.

Groot, klein, open source, of toch niet?

Bij CMCG kijken we in eerste instantie naar de manier waarop het CMS gebruikt gaat worden. Waar wij in elk geval niet in geloven is “one CMS to rules all”. Oplossingen die de pretentie hebben voor iedereen geschikt te zijn, zullen per definitie te veel of te weinig kunnen. Hierdoor worden ze vaak onwerkbaar. Wij werken bewust niet met één systeem omdat elke klant andere eisen heeft. In het ene geval is dat een WordPress oplossing, terwijl een andere opdracht juist een Magento E-commerce implementatie verdient. Door het doel en gebruik van de site goed onder de loep te nemen leveren we een site op die goed en gemakkelijk beheerbaar is!

Direct aan de slag met een CMS?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van content management systems. Als adviseur en meedenker of voor begeleiding op projectbasis.Van strategisch advies tot implementatie.  Mailof bel direct: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter