Update: CMCG met Winestein en Eden Spiekerman winnaar zilveren SpinAward!

Het door Crossmedia Communicatiegroep samen met Eden Spiekermann en WineWineWine ontwikkelde in store displaysysteem “WineStein SHOP” heeft deze week de prestigieuze zilveren SPIN Award gewonnen. Het project dingt mee in de categorie “Digital Service Idea” waarover Juryvoorzitter Stephan Fellinger zegt: “Persoonlijk ben ik erg blij met de nominaties van de jury van de categorie Digital Service Idea. In deze categorie zie je goed hoe organisaties digitale middelen inzetten om voortdurend relevant en van toegevoegde waarde te zijn in het leven van hun doelgroep. Ofwel kwalitatieve aandacht in plaats van vluchtige aandacht die snel weer verdampt, zoals we te vaak zien in contact met mensen”

CMCG Spin Award

Het project

WineStein heeft een algoritme ontwikkeld waarmee wijnen gematched kunnen worden aan gerechten en andersom. Naast de consumentenapp waarmee dit gedaan kan worden, is een app ontwikkeld die in een winkelschap ingezet kan worden om klanten ook matches bij het assortiment van de desbetreffende winkel te maken. Op deze manier kan een consument gemakkelijker een wijn kiezen, maar ontvangen WineStein en de winkeliers ook direct data over het gedrag en de wensen van consumenten.

Er is een app speciaal voor Android tablets ontwikkeld. De app kan d.m.v. speciale functies ingesteld worden voor een specifieke winkel, zodat de juiste winkeldata in de app geladen wordt. In de schappen is gebruik gemaakt van standaard Samsung Tab4 tablets en de distributie van de apps is gedaan via de standaard Google Playstore. De apparaten zijn altijd connected en kunnen zo gebruikersdata verzamelen.

Doelstelling was om een systeem te ontwikkelen waarmee tegen relatief lage kosten op een solide manier een app in winkels geplaatst kon worden. E.e.a. moest zo ingericht worden dat zo weinig mogelijk bezoeken nodig waren voor onderhoud en alle data uit het systeem centraal te verzamelen was. Doelstelling voor de winkelier is om de hoeveelheid wijngerelateerde vragen op de winkelvloer te verminderen.

De tablets hangen inmiddels in een groot aantal winkels door het hele land. We kunnen op afstand de apps beheren, uitlezen, rapporteren en updaten en hebben op de winkelvloer inmiddels vele duizenden adviezen gegeven.

Bekijk hier de nominatie

Winestein990x5504

 

Bekijk hier de case over de informatiedisplays bij retailers

 

WINESTEIN-CMCG-9-mci6ms0tqxae9dvytfu32dkk3wakaa158ryeptif7s-mlxscdk8z01weuweg5fx0ak4ekfqjaijrlfa34i5xk

Bekijk hier de case over de app

Over de SpinAwards

De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De prijzen worden uitgereikt aan Nederlandse en Belgische inzenders tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night. De SpinAwards bestaan al sinds 1998 en worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting SpinAwards, die zich inzet voor het stimuleren van creativiteit en effectiviteit in digitale media.

De SpinAwards zijn geen specifieke internet- of reclameprijzen. Er zijn onder andere categorieën voor Mobile, Innovation, Next TV & Film en Games. In elke categorie beoordeelt een vakjury zowel op creativiteit, interactiviteit en effectiviteit als op de toelichting van de inzender. Per categorie worden maximaal drie Gouden en/of Zilveren SpinAwards toegekend.

 

Laat een reactie achter

FITC Amsterdam