Bouw je merknaam op door online adverteren

Online adverteren

Online adverteren kan op meerdere manieren. Via Google AdWords, Bing adverteren en op social media. Het internet biedt tal van mogelijkheden om jouw verhaal bij de juiste klant te krijgen. CMCG kan jou helpen om je doelgroep te bereiken met jouw boodschap en merkbeleving. Als je hoog rendement wilt behalen met je website kun je via zoekmachines adverteren. Dat staat ook wel bekend als SEA (Search Engine Advertising). Dat kan via Google AdWords, maar ook via de zoekmachine Bing.

Het doel van online adverteren (SEA)

Met Search Engine Advertising (SEA) kun je, via betaalde advertenties, je eigen merk zichtbaarder maken bij de gewenste doelgroep. Door online te adverteren komt jouw bedrijfsnaam in beeld op de zoekwoorden waar op je inkoopt. Zo kun je leads en sales genereren via jouw website. Online adverteren werkt heel snel en is met een paar klikken in of uit te schakelen.

Je doelgroep krijgt altijd op het juiste moment, op het juiste apparaat, de juiste advertentie te zien. Zo krijg je altijd klanten op jouw website die in jouw product of dienst zijn geïnteresseerd. Uiteraard is het gedrag van deze bezoekers meetbaar waardoor we dit kunnen analyseren en optimaliseren.

Google en Bing

De wereldwijd grootste zoekmachines zijn op dit moment Google en Bing. De laatste is wat minder bekend in Nederland. In grote lijnen werken deze twee zoekmachines allebei hetzelfde, maar toch zijn er enkele verschillen. Zo hebben advertenties op Bing bijvoorbeeld (nog) minder concurrentie en kun je gemakkelijk een groter online afzetgebied vergroten. De voornaamste reden hiervoor is dat Bing (in Nederland) veel minder gebruikt wordt, waardoor de concurrentie ook lager is. Lees hier meer over het adverteren via Google AdWords.

Naast adverteren via zoekmachines kun je ook online adverteren via social media en via display advertising. Social media is bij uitstek geschikt om berichten te targetten. Hiermee zorg je ervoor dat jouw bericht bij de juiste doelgroep terechtkomt. Bij de Crossmedia Communicatiegroep lopen experts rond die dagelijks met social media advertising bezig zijn.
Met display advertising kun je online adverteren via beeld en video. De advertenties staan op websites die de doelgroep bezoekt en zijn zichtbaar op alle mobiele apparaten. Met display advertising bereik je een groot publiek. Daardoor is het een handig middel om je naamsbekendheid te vergroten.

Direct aan de slag met online adverteren?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van online advertising. Als adviseur en meedenker of voor begeleiding op projectbasis. Van strategisch advies tot (online) activatie. Mail of bel direct: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter