App design

De Crossmedia Communicatiegroep maakt op redelijk eenvoudige wijze een reponsive of adaptive variant voor jouw website. Bij het ontwikkelen van een app kijken we dus iets verder dan een vertaling van de corporate website. De app moet een toegevoegde waarde zijn op de smartphone of tablet. Of de app geïnstalleerd wordt, hangt af van het idee en van het design. Bij het design van een app staat usability voorop. Dat vergt expertise. Deze expertise vind je bij de digital designers van de Crossmedia Communicatiegroep.

Checklist app concept en design

Eén toets staat centraal voor je begint met de ontwikkeling van een app: waarom zou de doelgroep deze installeren op zijn smartphone of tablet?

  • Het proces voor de ontwikkeling van een app is onder te verdelen in concept/idee, schetsen, een basis design, functioneel ontwerp, wireframes, development, testen, publiceren en vermarkten. Doorloop deze fases nauwkeurig. Sla je er één over of doorloop je ze in een andere volgorde, dan kan dat tot hoge kosten leiden.
  • Wees ervan bewust dat voor ieder platform (iPhone, Android, Windows) een aparte programmeertaal geldt. Dat is wel op te lossen door bijvoorbeeld uit te gaan van een cross platform programmeertaal als Mono, maar er zal altijd een conversieslag moeten worden gemaakt.
  • We willen ons nog wel eens verleiden om mee te gaan met de stroming ‘skeuomorphistic’ of ‘flat design’ als richtlijn voor de user interface. Laat je niet gek maken, een app moet een verlengstuk zijn van je branding of in het teken staan van de gebruiker.
  • Afhankelijk van het functioneel ontwerp en de toepassingen zul je al snel koppelingen willen maken met externe applicaties of databases. Hierbij wordt gebruik gemaakt van API koppelingen. Het ontwikkelen van dit soort koppelingen is voer voor specialistische engineers of developers en reikt vaak verder dan de kennis van een designer of gemiddelde PHP programmeur.
  • Vaak ben je bij het idee al zo enthousiast dat dat leidt tot opportunisme in het bepalen van een budget. Vergeet niet dat het het idee, ontwerp en de development pas het begin is. Na publicatie begint het feest: je moet mensen laten weten dat de app bestaat met marketing. De kosten voor de ontwikkeling van de app kun je dus twee of drie keer vermenigvuldigen.

Direct aan de slag met App design?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van apps en online communicatie. Als adviseur en meedenker of begeleiding op projectbasis. Van strategisch advies tot (online) activatie. Mail of bel direct: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter