Adverteren met video? Zo bereik je jouw doelgroep

Wil je een specifieke videocampagne starten binnen Google AdWords? Dat is sinds kort mogelijk. Hoe? Kijk maar.

Sinds kort is het mogelijk om binnen Google AdWords specifieke videocampagne te starten. Met deze nieuwe mogelijkheid is de stap tot het plaatsen van videoadvertenties op YouTube en het Google Display Netwerk versimpeld en is het mogelijk om veel gerichter een doelgroep te targeten.

Sneller je video’s online
Daar waar je in de traditionele Google AdWords omgeving vrij lang bezig bent om een videoadvertentie op te zetten, gaat dit via de nieuwe manier een stuk sneller. Eveneens is de targeting mogelijkheid specifieker gemaakt en heb je als adverteerder de mogelijkheid om op interesses te targeten.

Ik heb de proef op de som genomen en 10 dagen lang, via beide mogelijkheden, een simpele videocampagne laten lopen. Het doel van deze test was in principe om met een zo laag mogelijk budget, zoveel mogelijk zichtbaarheid te creëren onder een relevante doelgroep.

Enkele statistieken van beide mogelijkheden heb ik onderstaand geformuleerd.

* Op het eerste gezicht lijkt het, in bovenstaande tabel, zo dat de oude campagne meer vertoningen heeft gegenereerd en dit klopt in de algemene zin van het woord ook. Hierbij moet echter wel rekening gehouden worden met het feit dat bij de oude campagne, de advertenties automatisch weergegeven werden. En dat er bij de nieuwe campagne doelbewust op een miniatuurweergave of videoweergave geklikt dient te worden, voordat deze afspeelt. Dit duidt op kwalitatief betere bezoekers.

Maak je eigen videocampagne
Om een nieuwe videocampagne te maken klik je, op campagneniveau, op het pijltje naast de button “Nieuwe campagne”. In het vervolgmenu kies je voor “Online video”.


In het vervolgscherm kan je de videocampagne instellingen invoeren zoals de naam van de videocampagne, het dagbudget, de geo-targeting en taal. Eveneens kan je hier de eerste videoadvertenties aanmaken, maar dit kan je ook op een later moment doen.

Bij het maken van een videoadvertentie kan je een koppeling tussen een YouTube kanaal en je AdWords account inzetten. Dit is echter niet noodzakelijk omdat je ook zonder koppeling video’s op kan zoeken en kan selecteren.

Wanneer je een YouTube video geselecteerd hebt dien je een tekstadvertentie te maken, zoals ook het geval is bij een Search campagne.

Je hebt de mogelijkheid om een miniatuurweergave van je video-advertentie te selecteren. Google AdWords selecteert automatisch vier verschillende miniaturen maar het is ook mogelijk om een persoonlijke voorkeur vast te stellen.

Bij het maken van een videoadvertentie heb je als adverteerder eveneens de mogelijkheid om een doelgroep te targeten.

Je hebt de mogelijkheid om op verschillende manier de gewenste doelgroep te targeten. Dit kan door middel van zoekwoorden op YouTube, zoekwoorden op het Display Netwerk, Onderwerpen, Demografische gegevens, Interesses, Remarketinglijsten en door middel van Plaatsingen.

Onderstaand een voorbeeld van een videocampagne die als targeting drie interessegroepen heeft:

Wanneer je eenmaal je videoadvertenties ingesteld hebt, is het tijd om de prestaties van deze advertenties door te meten.

Onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld weer van een aantal prestaties.

Voor deze campagne beschikte ik niet over sales-statistieken aangezien het een informatieve website betrof. Wel zag ik een duidelijk verschil in het bouncepercentage, aantal pagina’s per bezoek en de gemiddelde tijd op de website, in het voordeel van de videocampagne.

Discussie
Graag zou ik van jullie willen weten of jullie van deze, Beta, functie gebruik maken en wat jullie ervaringen hier mee zijn.

Maak je eigen videocampagne
Om een nieuwe videocampagne te maken klik je, op campagneniveau, op het pijltje naast de button “Nieuwe campagne”. In het vervolgmenu kies je voor “Online video”.
Beschrijving: :Schermafbeelding 2012-03-20 om 15.51.20.png In het vervolgscherm kan je de videocampagne instellingen invoeren zoals de naam van de videocampagne, het dagbudget, de geo-targeting en taal. Eveneens kan je hier de eerste videoadvertenties aanmaken, maar dit kan je ook op een later moment doen.Bij het maken van een videoadvertentie kan je een koppeling tussen een YouTube kanaal en je AdWords account inzetten. Dit is echter niet noodzakelijk omdat je ook zonder koppeling video’s op kan zoeken en kan selecteren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter