10 social media domeinen om vast te leggen

Het is inmiddels een herkenbaar fenomeen. Je bedenkt een bedrijfsnaam, productnaam of actie en komt vervolgens tot de ontdekking dat de domeinnaam die je in gedachten had al door iemand anders is geregistreerd. Wat de domeinnaam is voor een website is de username voor een Social Media account en ook hier geldt: wie het eerst komt …

Het belang van een username

Het grootste belang van een username is dat je ook op de social media sites een herkenbaar domein krijgt. Zodra je bijvoorbeeld je bedrijfsnaam vastlegt op YouTube, dan krijgt dit social medium de domeinnaam www.youtube.com/bedrijfsnaam. Dit vergoot de herkenbaarheid, professionele uitstraling en ook de vindbaarheid van je profiel op social media enorm.

Kleine moeite, groot plezier

Ik zou beginnen met het maken van een nieuw e-mailadres dat je gaat gebruiken voor alle registraties. Het meest logisch is dan iets als ‘socialmedia@bedrijfsnaam.nl’. Als je dit adres aangemaakt en gekoppeld hebt aan je mailbox kost het registreren van de 10 usernames denk ik maximaal 2 á 3 uurtjes. Denk niet dat je na registratie ook direct verplicht bent om heel actief gebruik te maken van de betreffende social media. Wel is het belangrijk om even goed naar de voorwaarden te kijken, omdat sommige sites verwachten dat je minimaal een keer per bijvoorbeeld half jaar een bericht plaatst. De lijst Onderstaand de lijst van websites die in de toekomst een steeds belangrijker rol kunnen vormen in de communicatie tussen mensen onderling en mensen en bedrijven. Op elk van de homepages staat een link om je te registreren (sign up, register etc.), klik erop en volg de instructies:

1 Youtube.com

Grootste videoplatform ter wereld, tweede zoekmachine wereldwijd en eigendom van Google, dus goed voor de vindbaarheid.

2 Vimeo.com

Videoplatform nummer 2 wereldwijd, staat bekend om de iets betere kwaliteit dan Youtube.

3 Facebook.com

‘s Werelds grootste sociale netwerk met al meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd en 3 miljoen gebruikers in Nederland.

4 Hyves.nl

Het grootste sociale netwerk van Nederland met meer dan 10 miljoen accounts.

5 Twitter.com

De explosief groeiende dienst waarmee je berichten de wereld instuurt, die door mensen die hierin geïnteresseerd zijn gevolgd worden.

6 LinkedIn.com

Het grootste zakelijke sociale netwerk in Nederland.

7 Flickr.com

Een website waar je foto’s kunt delen met de rest van de wereld. Per minuut worden er ongeveer 3000 foto’s geupload.

8 Slideshare.net

Hier kun je presentaties delen. Wanneer je interessante productgerelateerde informatie in een presentatie hebt, dan is het zeer verstandig om deze op Slideshare te plaatsen.

9 Google.nl/places

Via deze site kun je bedrijfsinformatie goed vindbaar maken op Google.

10 Ustream.com

Via Ustream kun je live vanaf je laptop of mobiele telefoon iets uitzenden op internet.

Laat een reactie achter