Crossmedia Magazines / De nieuwe manier van lezen.

Een magazine is een ding van jezelf. Het brengt je -binnen jouw interesseveld- een selectie van het laatste nieuws, trends, interviews, achtergronden en prachtige fotografie. De manier waarop mensen magazines lezen, verandert met de opkomst van nieuwe generaties. Consumptie van mediacontent gaat langzaam maar zeker naar tablets en mobieltjes. Ga jij daar al in mee?

Ontwikkelingen

Over de gehele linie is er een dalende trend wat betreft oplages voor magazines. We hebben meer keuze en minder tijd. Toch zullen magazines niet verdwijnen, maar op een andere manier gelezen worden. Consumenten staan constant in contact via meerdere platformen. Oude en nieuwe platformen gaan naadloos in elkaar over. Naast het magazine worden ook blogs, apps of social media gelezen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de affiniteit met een merk toeneemt met het aantal touchpoints.

Magazines blijken de meeste invloed te hebben op aankoopgedrag, zowel online als offline. 45% van de respondenten zegt dat het lezen van een magazine tot een aankoop heeft geleid, 40% vond die motivatie in digitale edities, 38% in apps en 34% op de website.

Het onderzoek  ‘Connected Consumers’ van IPC vond drie verschillende consumentenbehoeften waarbij contentplatformen een rol spelen:

– Catch-up time: meestal in de ochtend wanneer consumenten apps en sociale media raadplegen om op de hoogte te raken van wat er in hun wereld gebeurt. Belangrijk voor hen is daarbij dat de informatie toegankelijk en betrouwbaar is.

– Focus time: gedurende de dag wanneer consumenten meestal weinig tijd hebben. Ze weten exact welke informatie ze nodig hebben en ze weten hoe ze er aan moeten komen. Sociale media, apps, websites en print worden dan geraadpleegd al naargelang de specifieke vraag.

– Down time: meestal in de avonduren, wanneer consumenten ontspannen zijn en de tijd hebben. Content wordt via verschillende platformen geconsumeerd.

Magazines – zowel via print, tablet of smartphone –  worden het meest tijdens ‘downtime’ gelezen: een moment van ontspanning, zonder afleiding. In deze stemming staat de consument ook het meest open voor informatie, zowel redactioneel als commercieel.

Bron: IPC, magazines.nl

Online digitale magazines

De introductie van de iPad door Apple in 2010 heeft geleid tot een ware verschuiving. Van desktop PC naar laptop, van laptop naar een tablet. In 2013 had 62% van alle huishoudens een tablet in huis. We zitten niet meer achter een bureau, maar lekker op de bank om te lezen, gamen, shoppen of interactief mee te doen achter de TV met het Nationale dictee. De tablet is een niet meer weg te denken communicatiedrager binnen customer media. CMCG ontwikkelt binnen een eigen ontwikkeld platform CrossmediaMagazine responsive digitale magazines voor jouw bedrijf.

cmcg-crossmediamagazine-2

Online magazines: meer dan een bladerbare pdf

Mensen wisselen tegenwoordig naadloos tussen papier, online en mobiel. Heb jij ook wel eens geprobeerd jouw print magazine of brochure om te zetten naar een online PDF? Dat gaat prima met een kleine inspanning. De uiting verliest echter zijn kracht. Ontspannen bladeren, de beleving, de geur en het karakter van het papier is er online niet bij. Een online PDF mist belevingsmogelijkheden. Het kan ook anders. Door integratie van video, 360 graden beeldmateriaal, geluid en interactie. Online magazines werken op alle platformen en genereren word of mouth, engagement en inspiratie.

Content ontsluiten via een online magazine betekent het toevoegen van beleving en interactie. Dynamische illustraties en grafieken, geluid en video brengen de content tot leven. Direct kunnen reageren op deze content, door het kunnen ‘sharen’ via social media geven mensen het gevoel ‘gehoord’ te worden en zorgen ze zo voor een enorm ‘word of mouth’ effect, waardoor de groep van lezende klanten alleen maar groter wordt. Onze Crossmedia Magazines zijn bovendien ‘responsive’: de lay-out past zich aan naar laptop, mobiel of tablet. Staand of liggend.

Online = content = marketing

Een online magazine is niet meer een statisch verhaal wat eenmaal bedacht en gedrukt niet meer te verrijken is. Een online magazine biedt enorme kansen voor jouw marketing:

  • Verrijken van data (leesgedrag, interesse, aankoop, feedback lezers)
  • Content is aangepast op persoonsprofiel (dynamische content)
  • Inschrijven op specifieke onderwerpen
  • Verbeteren van de volgorde van aanbieden content
  • Inzicht in best gelezen content
  • Testen manier van content aanbieden (verhouding tekst/beeld, lettertype, video)
  • Content wordt goed geïndexeerd door zoekmachines
  • Opbouw artikelen kan hergebruikt worden (templates)

Direct aan de slag met online magazines?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van online magazines. Als adviseur en meedenker of voor begeleiding op projectbasis. Van strategisch advies tot (online) activatieMail of bel direct: 0513 65 69 99.

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet online. Mail een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Geef een zoekterm en druk op enter